Търсене на имоти

Търсенето на апартаменти във Варна под наем е активно

Пазарът на наеми в града е много активен. Многото студенти, сезонни работници и летуващи определят динамиката и устойчивите цени. Не само те, обаче, са сред основните клиенти на агенциите. Със стабилизирането на икономическата обстановка все повече млади семейства, на които покупката на първо жилище тепърва предстои, се почувстваха финансово сигурни,  решиха да заживеят самостоятелно. Техният интерес е насочен предимно към комуникативните квартали, в близост до централната градска част и Морската градина или с удобен транспорт до тях.
 
Търсенето на луксозни апартаменти във Варна под наем също е активно. За много хора с висок социален статус, пребиваващи временно в града или подготвящи покупката на жилище, е важно да си осигурят лукс при наемането на квартира. Алтернативи има, необходимостта, пазарът да отговори на нарастващите нужди провокира строителните предприемачи да включват в проектите си повече такъв тип имоти. През годината на кризата имаше спад в строителството, заедно с това намаляха и тези предложения. Днес този недостиг се наваксва.
 
Лукс край морето предлага местността Евксиноград, където двустайни жилища с висок клас на обзавеждане и допълнителни екстри се отдават за 350 – 500 евро на месец. Големите квадратури на четиристайни, многостайни и мезонети са за около 1 000 евро месечно.
 
Близо до центъра е едно от изискванията на повечето, търсещи да наемат квартира. Разнообразието в предлагането е голямо по отношение на квадратура, тип обзавеждане и точна локация. Районът около ВИНС-а е традиционно предизвикващ интереса и поддържа средни наемни цени от 4,07 евро/кв.м. Апартаменти под наем във Варна, в самия център, се отдават за същата стойност, малко по-висока, 4,27 евро/кв.м. е наемът в Гръцката махала.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини