Търсене на имоти

Развиващи се пазари на имоти в Африка и Близкия изток са с най-висок ръст на наемите

Развиващи се пазари на имоти в Африка и Близкия изток са с най-висок ръст на наемитеНаемите на луксозни имоти в Африка и Близкия изток са с най-голям ръст и убедително изпреварват водещи финансови центрове в света, съобщава OPP Connect. Кенийската столица Найроби е водеща в класацията с годишно нарастване от 25,8%, следвана от Дубай- 16,4 на сто, и Тел Авив- 11,1%. На последните места в списъка, в който са включени 17 от най-големите градове в смета, са Сингапур със спад от 0,2%, Лондон с намаление на наемните цени от 2 на сто и Хонконг- спад от 6,3%.

Но според експерти от международната консултантска компания Knight Frank ситуацията в тези ключови градове ще се обърне до края на 2014 г. Мнението им е, че рисковите пазари за продажби може да се превърнат в катализатори за повишаване интереса към наеми на първокласни площи. Растящите ипотечни разходи и очакваното покачване на лихвите ще насърчи търсенето под наем.

Въпреки че Найроби е с най-голям годишен ръст, през първото тримесечие поскъпването е само с 2,1%, докато наемите в Токио са се повишили с 5%. Тримесечните данни са най-лоши за Москва, където спадът е 4,5%. В същото време в Дубай наемите на първокласни площи продължават да изпреварват заплатите. Това може да накара потенциалните наематели да се ориентират към покупка.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини