Търсене на имоти

По наеми на търговски обекти България е на 60-о място в света

По наеми на търговски обекти България е на 60-о място в светаПроучване, обхванало най-големите търговски улици в 330 дестинации на 65 държави, показва, че България се нарежда на 60-о място в света по наемните цени на магазини. Изследването е на международната консултантска компания Cushman & Wakefield и е представено от нейния партньор Forton. Проследени са стойностите на квадратен метър на главните търговски улици.
С 10% са поскъпнали наемите на софийския бул. „Витоша”, който е характерен и с най-скъпите си имоти. Месечната вноска на търговските обекти там е 44 евро за квадрат. Това нарежда българската столица сред трите най-евтини в Европа. След София са само Скопие и Талин, съответно с наем от 40 и 30 евро за кв. м.
Ниските цени, постоянният трафик и популярността на бул. „Витоша” привлякоха световно известни марки, които отвориха свои обекти на него. Общо 22 000 кв. м. е основната търговска зона на булеварда, а само 6% са незаетите площи. Освен „Витоша” другите предпочитани от търговските улици са „Съборна”, „Алабин”, „Леге”. Те се оформят като едни от най-скъпите места в столицата.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини