Търсене на имоти

Най-голям е ръстът на наемите извън централен Лондон

Най-голям е ръстът на наемите извън централен ЛондонС най-високи темпове растат наемите в Лондон извън централната част. Това съобщава OPP Connect, цитирайки водещи агенции в бранша. В престижната част на британската столица наемните цени ще се увеличат с 2% до края на 2014 г. и с 3 на сто през следващите години. В същото време през първото тримесечие на тази година отдаваните жилища в Кенсингтън са поскъпнали с 4,3% и достигна до 1251 паунда на седмица. Там е регистриран и най-големият ръст.

Чуждестранните инвеститори, които купуват имоти в Лондон, за да ги предоставят на наематели, влияят съществено на пазара. Търсейки по-бърза възвръщаемост, те влагат средства в жилища в по-отдалечените от центъра райони. По правило цените там са по-ниски. Затова интересът към имот за временно ползване е по-голям.

Една от основните причини за застоя на наемите в централен Лондон е, че много собственици искат да продават. Решението им е продиктувано от желанието да реализират по-голяма печалба, докато цените са високи. Някои от продажбите се извършват и за да се изпревари следващото покачване на лихвените проценти. По този начин ще изчистят задълженията си към банки. Отпуснатите заеми през февруари са се увеличили с 39% спрямо същия месец на 2013 г.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини