Търсене на имоти

Белият Дом понижи значително прогнозата за икономическия растеж в САЩ

Очакват се ръстове през тази и следващата година от 1,7% и 2,6%, докато през февруари прогнозите бяха съответно за 2,7% и 3,6%.

Белият Дом понижи значително прогнозата за икономическия растеж в САЩБелият Дом понижи значително прогнозата си за ръста на БВП на САЩ през тази година до 1,7% от 2,7% през февруари. Прогнозата за следващата година е намалена до 2,6% от 3,6%, съобщава CNBC.
Редица финансови институции понижиха прогнозите си за растежа на щатската икономика от средата на месец август. Според МВФ и Citigroup растежът в САЩ през 2011 г. ще е 1,6%.
По-умерената прогноза на администрацията обаче не засяга съществено очаквания бюджетен дефицит. Очаква се също растежът да се ускори до 4% през 2015.

От Белия дом твърдят, че „Икономическите перспективи сочат ясно, че растежът има нужда от нов тласък и установяване на по-високи устойчиви нива”. На 8 септември президентът Обама ще обяви плановете си за повишаване на заетостта и растежа.
Въпреки негативните икономически новини напоследък, от Белия дом очакват икономиката на САЩ  да расте с нарастващи темпове в следващите месеци и години.

Администрацията на американския президент заявяват, че съществува потенциал за рязко възстановяване, посочвайки свободния капацитет в икономиката, включително и високата безработица.
Според последните данни, производствената активност през август се е повишила неочаквано, както и че по-малко хора са подали молби за помощи при безработица през последната седмица.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини